info@tesae.comCall us: +30 210 7489589

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι τα nextpoints;

Είναι φυσικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (βιβλιοχαρτοπωλεία, καφέ, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, βενζινάδικα κ.α.), στα οποία μπορείς, την ώρα που σε βολεύει, κατά την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, να παραδώσεις ή να παραλάβεις φακέλους ή δέματα.
Παράδειγμα: μένεις στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Θέλεις να στείλεις ένα φάκελο, σε έναν συγγενή σου στη Λάρισα.
Το παραδίδεις την ώρα που σε βολεύει, στο nextpoint της γειτονιάς σου και ο συγγενής σου, το παραλαμβάνει επίσης την ώρα που τον βολεύει, απο ένα nextpoint της Λάρισας.
Κατά την παράδοση, ο αποστολέας λαμβάνει απο το nextpoint αποδεικτικό αποστολής (voucher), με μοναδικό κωδικό αποστολής, τον οποίο κοινοποιεί στον παραλήπτη, για να παραλάβει με την αστυνομική του ταυτότητα το δέμα.
Εύκολα, με ασφάλεια, με μισό κόστος σε σχέση με τις συμβατικές κούριερ και την ώρα που τον βολεύει (κάποια nextpoints λειτουργούν 24 ώρες).

Τι υπηρεσίες παρέχουν τα nextpoints;

Παραλαμβάνουν ή παραδίδουν φακέλους & δέματα σε ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Το κόστος αποστολής το πληρώνει πάντα ο αποστολέας στο nextpoint παράδοσης και είναι μισό από το κόστος κούριερ (δείτε τον τιμοκατάλογο).
Το nextpoint
παράδοσης, μπορεί να εισπράξει από τον παραλήπτη και αντικαταβολή μετρητά (συνηθισμένη υπηρεσία για αγορές e-shop).Η διακίνηση των αποστολών πανελλαδικά, γίνεται με απόλυτη ασφάλεια σε κλειστά παλετοκιβώτια, απο το στόλο συνεργαζόμενων φορτηγών - μεταφορικών της nextcourier, και τα διακινούμενα δέματα είναι ασφαλισμένα. Η ταυτοποίηση του παραλήπτη γίνεται μέσω του μοναδικού κωδικού μεταφοράς (voucher) και της αστυνομικής του ταυτότητας.

Τι κερδίζεις επιλέγοντας nextpoint για τις αποστολές ή παραλαβές σου;
 1. ΧΡΗΜΑΤΑ: Πληρώνεις τα μισά χρήματα.
 2. ΧΡΟΝΟ: Δεν περιμένεις τον κούριερ στο σπίτι ή στο γραφείο σου (αποφασίζεις εσυ τι ώρα θα παραδώσεις ή θα παραλάβεις το δέμα σου).
 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Δεν ανοίγεις την πόρτα σου σε αγνώστους (στον κάθε φορά υπάλληλο της κούριερ).
 4. ΕΥΕΛΙΞΙΑ: Παραδίδεις ή παραλαμβάνεις το δέμα σου, όποτε θέλεις, εντός του διευρυμένου ωραρίου των nextpoints (πολλές φορές και 24ωρρο).
 5. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Δεν υποχρεώνεσαι σε άλλους να παραλάβουν για λογαριασμό σου.
 6. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ: Κανένας από τους συγγενείς σου στο σπίτι ή από τους συναδέλφους σου στη δουλειά, δεν γνωρίζει τι παραλαμβάνεις και τι παραδίδεις.
 7.  ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μέσω εφαρμογής κοστολόγησης στην ιστοσελίδα μας, πόσο θα κοστίσει η αποστολή του δέματος σου (αρκεί να γνωρίζεις το βάρος και τον όγκο του δέματος).

Γιατί είναι πιο ασφαλής η αποστολή των δεμάτων σου με την nextpoint;
 • Όλα τα δέματα και οι φάκελοι είναι ασφαλισμένοι για περιπτώσεις απώλειας.
 • Οι απώλειες δεμάτων είναι απειροελάχιστες, χάρη στο προηγμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας με barcode, σε όλα τα στάδια της διακίνησης.
 • Κατά την παράδοση λαμβάνεις αποδεικτικό αποστολής (voucher) με μοναδικό κωδικό, που χρησιμοποιεί ο παραλήπτης, για να παραλάβει (απαιτείται επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και υπογραφή, κατά την παραλαβή).
 • Τα δέματα διακινούνται μεταξύ πόλεων σε κλειστά ξύλινα παλετοκιβώτια.
 • Είμαστε η μοναδική εταιρεία κούριερ στην Ελλάδα, που εφαρμόζουμε αυτό το σύστημα. Έτσι μηδενίζονται οι φθορές, τα λάθη και οι απώλειες δεμάτων κατα τη μεταφορά.

Τιμοκατάλογος

Πριν την έναρξη λειτουργίας της nextcourier, θα αναρτηθεί ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών μας.

Πως μπορεί να γίνει το κατάστημα σου nextpoint;

Για κάθε δέμα ή φάκελο που παραδίδει ή παραλαμβάνει κάποιος από το κατάστημα σου, εισπράττεις προμήθεια.
Το σημαντικότερο: αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο κατάστημα σου και δημιουργείς νέα πελατεία.
Τι χρειάζεται:

 • Ένα χώρος περίπου 1 κυβικό μέτρο (ένα ράφι ή ένα ντουλάπι) μέσα στο κατάστημα σου, για να αποθηκεύονται οι φάκελοι και τα δέματα που παραλαμβάνεις ή θα παραδώσεις.
 • Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής (που μάλλον έχεις), για να καταχωρείς και να κοστολογείς μέσω δωρεάν, εύκολης εφαρμογής, που σου παρέχουμε, την κάθε αποστολή ή παραλαβή.
 • Ένας φθηνός εκτυπωτής, για να εκτυπώνεις το αποδεικτικό αποστολής (voucher).
 • Σύνδεση Ίντερνετ. 

Σου παρέχουμε δωρεάν επιγραφές και banner, για να καταλάβουν οι πελάτες ότι είσαι nextpoint, καθώς και έντυπο διαφημιστικό υλικό.
Σε εκπαιδεύουμε από απόσταση, για την χρήση της online απλής και εύχρηστης εφαρμογής μας.
Κάθε μέρα συνεργάτης της nextcourier έρχεται μία ή δύο φορές στο κατάστημά σου για να παραλάβει και να παραδώσει τις αποστολές σου.
Αυτό που πραγματικά κερδίζεις, είναι ότι μπαίνει καθημερινά περισσότερος κόσμος στο κατάστημα σου και αυξάνεις τις πωλήσεις σου.
Επιπλέον, μπορείς να πουλάς και υλικά συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, φακέλους κ.α.) για επιπλέον κέρδος.
Ειδικά σε μικρές περιοχές (κωμοπόλεις, χωριά) το κατάστημα nextpoint, το χρειάζεται όλη η τοπική κοινωνία, γιατί το κόστος της κούριερ είναι πολύ ακριβό και συνεχώς αυξάνονται οι παραγγελίες από ηλεκτρονικά καταστήματα.
Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής σου, θα μπουν στο κατάστημά σου και μπορεί να γίνουν πελάτες σου.
Τα e-shops σήμερα, κόβουν πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα.
Αν όμως γίνεις nextpoint, τα e-shops γίνονται σύμμαχος σου και αυξάνεις και εσύ τις πωλήσεις σου, παραδίδοντας τις αποστολές τους.
Γίνεσαι δηλαδή το ταχυδρομείο της περιοχής σου!

Περισσότερα

Έχεις e-shop; Πως θα μειώσεις κάτω από το μισό το κόστος των αποστολών σου;

Αν έχεις όγκο αποστολών, η nextcourier, έρχεται στην επιχείρηση σου (όπως και οι συμβατικές κούριερ), παραλαμβάνει τα δέματα σου και τα διανέμει στο μεγάλο δίκτυο καταστημάτων nextpoint σε όλη την Ελλάδα.
Οι πελάτες σου παραλαμβάνουν την παραγγελία τους, απο το nextpoint της περιοχής τους, που τους βολεύει.
Τι κερδίζεις:

 1. Το κόστος των αποστολών σου είναι το μισό από τις συμβατικές κούριερ που παραδίδουν πόρτα πόρτα.
 2. Η κάθε αποστολή σου, ξέρεις ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται, μέσω εφαρμογής που σου παρέχουμε δωρεάν.
 3. Την επόμενη ημέρα της παραλαβής από τον πελάτη σου, καταθέτουμε στον τραπεζικό σου λογαριασμό την αντικαταβολή
 4. Δεν επιστρέφουν παραγγελίες, επειδή ο κούριερ δεν βρήκε τον πελάτη.
 5. Δεν υπάρχουν δυσπρόσιτα με υψηλές χρεώσεις και τα βαριά και ογκώδη δέματα έχουν χαμηλό κόστος αποστολής.
 6. Ο χρόνος παράδοσης είναι το ίδιο ή περισσότερο γρήγορος με τις συμβατικές κούριερ (σε μερικές πόλεις παραδίδουμε αυθημερόν).

Περισσότερα